E Martë 21 Shtator 2021

Sot në mëngjes jam zgjuar me C.S.Lewis në lidhje me edukimin moderrn, edhe pse e di që shumica prej jush do të me thoshin por une nuk jam mësues çfarë lidhje ka kjo me mua do tju ftoja te reflektonit vetem pak sekonda për vete tuaj dhe ndikimin që gjithsecili prej nesh ka tek njerzit. 

 

“Qëllimi i Edukatorëve moderrn nuk eshte te presi Xhungla por të bëjnë ujitjen e Shkretëtirave” C.S.LEWIS

 

Duke reflektuar sado pak ne kemi nje ndikim në jetën e të tjerëve, por çfarë shëmbëllejmë dhe cfarë japim ne për ta, a jemi ne duke prerë xhunglat (duke u munduar ti modelojme sipas një modeli që kemi në mendje) apo jemi duke ujitur ( të mund të rrisim atë që është tashmë brenda tyre) dhe ne thjesht stimulojmë rritjen duke ndertuar dhe rritur njerez të lirë dhe jo të indoktrinuar me mendimet e edukatorëve. 

Bekime!

J.