Çfarë stine je në jetën tënde?

Shumë prej nesh vrapojmë çdo ditë dhe KryeFjala në jetët tona është “Suksesi”, në familje, në shoqëri, në punë, në shkollë, në rrugëtim etj…

Ka një pjesë shumë të bukur në Bibël që flet për këtë gjë dhe flet për Kohën! Ka një kohë për çdo gjë, ka një stinë për çdo gjë! Ne duhet të kalojmë në secilën prej tyre! Stinën nuk janë aty për të qëndruar por që ne të kalojmë nëpërmjet tyre! Le të lexojmë nga bibla:

“Për gjithçka ka një stinë, ka një kohë për çdo gjë nën qiell: një kohë për të lindur e një kohë për të vdekur, një kohë për të mbjellë e një kohë për të shkulur të mbjellat, një kohë për të vrarë e një kohë për të shëruar, një kohë për të shembur e një kohë për të ndërtuar, një kohë për të qarë e një kohë për të qeshur, një kohë për të vajtuar e një kohë për të vallëzuar, një kohë për të hedhur gurë e një kohë për të mbledhur gurë, një kohë për t’u përqafuar e një kohë për të mos u përqafuar, një kohë për të kërkuar e një kohë për të humbur, një kohë për të mbajtur e një kohë për të lëshuar, një kohë për të grisur e një kohë për të qepur, një kohë për të heshtur e një kohë për të folur, një kohë për të dashur e një kohë për të urryer, një kohë për luftë e një kohë për paqe.” Kuvendari‬ ‭3:1-8‬ 

Çfarë stine je ti në jetën tënd? 

Sa kohë ke aty?

Lexoje edhe njëherë tekstin e mësipërm dh kutjto që stinët janë me kohë dhe nëse qëndron më shumë seç duhet në një stinë do të jesh duke zënë era dhe nuk është plani Perëndisë për ty.

Bekime

J.